BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Urbaniak Maciej
Tytuł
Bariery związane z wdrażaniem systemów zarządzania cz. III
Źródło
Problemy Jakości, 2006, nr 8, s. 21-25, przypisy
Słowa kluczowe
System zarządzania jakością, Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli, Zarządzanie, System zarządzania BHP, System zarządzania środowiskiem, Bezpieczeństwo żywnościowe
Quality management systems, Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), Management, Health and safety management system, Environment management system, Food security
Uwagi
Zawiera tabele: [1] Bariery związane z wdrażaniem systemów zarządzania jakością, zarządzania środowiskiem, zarządzania bezpieczeństwem i higienąpracy oraz zarządzania bezpieczeństwem żywności, [2] Bariery związane z wdrażaniem systemu zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora, zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [3] Bariery związane z wdrażaniem systemu zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [4] Bariery związane z wdrażaniem systemu zarządzania środowiskowego (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora oraz zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [5] Bariery związane z wdrażaniem systemu zarządzania środowiskowego (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [6] Bariery związane z wdrażaniem systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [7] Bariery związane z wdrażaniem systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [8] Bariery związane z wdrażaniem systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora oraz zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [9] Bariery związane z wdrażaniem systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań)
Abstrakt
Artykuł na temat dostrzegalnych trudności związanych z niską świadomością personelu oraz z określeniem celów i mierników w procesie wdrażania systemów zarządzania.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu