BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Piekarzewska Hanna
Tytuł
Lokalizacyjne uwarunkowania funkcjonowania firm (na przykładzie wybranych zakładów przemysłu mięsnego i drobiarskiego)
Local Conditions of Companies' Functioning (the Example of Selected Meat-processing Companies)
Źródło
Monografie i Opracowania / Szkoła Główna Handlowa, 1998, nr 434, s. 39-92, bibliogr. 9 poz., aneks
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Lokalizacja produkcji przemysłowej, Przestrzenne ujęcie rynku, Badania ankietowe
Food industry, Meat industry, Industrial production location, Spatial analysis of a market, Questionnaire survey
Abstrakt
Artykuł zawiera analizę najbardziej istotnych czynników lokalizacji przemysłu spożywczego, do których należą baza surowcowa i rynek zbytu. Analiza została przeprowadzona na podstawie danych z lat 1989-1995. Badaniami objęto 62 zakłady przemysłu mięsnego i drobiarskiego. Do artykułu dołączony jest aneks ze wzorami kwestionariuszy wykorzystanych do badań.

The analysis of the most important factors of food industry localization, which include the raw material and marketing area, was given. Statistic analysis was carried out in the years of 1989-1995 among 62 meat-processing companies. The article includes annexe with application forms used for research. (A.Ł.)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0867-7727
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu