BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Andrzejewska Olga
Tytuł
Rosja: drobiarstwo lokomotywą dla branży mięsnej
Źródło
Gospodarka Export-Import, 2000, nr 8, s. 30
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Produkcja żywności, Rynek mięsny, Hodowla drobiu
Food industry, Food production, Meat market, Poultry farming
Kraj/Region
Federacja Rosyjska
Russian Federation
Abstrakt
W wyniku intensywnie stymulowanej przez państwo krajowej produkcji drobiu, import brojlerów w Rosji w tym roku drastycznie spadnie - takie są wyniki prognozy opracowanej w resorcie rolnictwa USA na początku roku 2000. Drobiarstwo w Rosji może stać się siłą napędową dla całej branży mięsnej, która poddana jest procesom restrukturyzacyjnym.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1640-6060
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu