BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Drużyńska Jadwiga
Tytuł
Bogatsi preferują czekoladę : Światowy rynek słodyczy
Źródło
Gospodarka Export-Import, 2000, nr 12, s. 38-40
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł cukierniczy, Rynek żywności, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności
Food industry, Confectionery industry, Food market, Food production, Food consumption
Abstrakt
Wyroby cukiernicze nadal cieszą się bardzo dobrym zbytem na świecie. Dopomagają w tym sami producenci, wprowadzając na rynek nowe produkty o niższej zawartości cukru lub całkiem go pozbawione. Jednakże wśród słodyczy prym wiedzie czekolada.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1640-6060
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu