BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Małaszkiewicz Dariusz, Tabisz Tomasz
Tytuł
Sokołów SA
Źródło
Nasz Rynek Kapitałowy, 2000, nr 11, s. 95-100
Słowa kluczowe
Charakterystyka przedsiębiorstwa, Rynek kapitałowy, Produkcja żywności, Przemysł mięsny, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Spółki akcyjne
Company characteristics, Capital market, Food production, Meat industry, Food industry, Food market, Joint stock companies
Firma/Organizacja
Sokołów SA
Abstrakt
W roku 1992 Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego w Sokołowie Podlaskim przekształcone zostało w Sokołowskie Zakłady Mięsne SA. W toku dalszych przemian nastąpiło połączenie firmy z Zakładami Mięsnymi w Kole. W wyniku fuzji powstał Sokołów SA - znaczący na polskim rynku podmiot zajmujący się produkcją i przetwarzaniem mięsa.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1508-9711
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu