BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Stefaniak Piotr
Tytuł
Przemysł cukierniczy
Źródło
Boss-Gospodarka, 2001, nr 7, s.I-XII
Słowa kluczowe
Przemysł cukierniczy, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności
Confectionery industry, Food industry, Food market, Food production, Food consumption
Abstrakt
Przez większość lat ostatniej dekady przemysł cukierniczy w Polsce rozwijał się dynamicznie, ponieważ rósł popyt na wyroby cukiernicze na rynku krajowym. Jednakże warunki działania firm produkcyjnych zmieniły się już w połowie lat 90-tych wskutek rosnącej konkurencji. Od tego czasu produkcja wraz z importem znacznie przekroczyły popyt na te wyroby.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu