BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Gorton Matthew, Davidova Sophia
Tytuł
The International Competitiveness of CEEC Agriculture
Źródło
The World Economy, 2001, vol. 24, nr 2, s. 185-200.
Słowa kluczowe
Konkurencyjność międzynarodowa, Konkurencyjność rolnictwa, Rolnictwo
International competitiveness, Agricultural competitiveness, Agriculture
Kraj/Region
Europa Środkowo-Wschodnia
Central and Eastern Europe
Abstrakt
Analiza konkurencyjności międzynarodowej rolnictwa krajów Europy Środkowo-Wschodniej. Badania przeprowadzono w oparciu o analizę konkurencyjności cenowej dla kluczowych produktów rolnych wykorzystując metodę krajowych kosztów zasobu (Domestic Resource Cost).

The paper tackles two questions. First, how internationally competitive is CEEC (Central and East European Countries) agriculture and, second, how does competitiveness vary between countries, markets and farm structures? The paper surveys the price competitiveness of CEEC agricultural producers in key commodity markets. From the results of the nine studies of agricultural competitiveness in CEECs, which have applied the DRC (Domestic Resource Cost ratios) methodology, it appears that in general CEEC crop production is more internationally competitive than livestock farming.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0378-5920
Język
eng
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu