- Autor
- Gorton Matthew, Davidova Sophia
- Tytuł
- The International Competitiveness of CEEC Agriculture
- Źródło
- The World Economy, 2001, vol. 24, nr 2, s. 185-200.
- Słowa kluczowe
- Konkurencyjność międzynarodowa, Konkurencyjność rolnictwa, Rolnictwo
International competitiveness, Agricultural competitiveness, Agriculture - Kraj/Region
- Europa Środkowo-Wschodnia
Central and Eastern Europe - Abstrakt
- Analiza konkurencyjności międzynarodowej rolnictwa krajów Europy Środkowo-Wschodniej. Badania przeprowadzono w oparciu o analizę konkurencyjności cenowej dla kluczowych produktów rolnych wykorzystując metodę krajowych kosztów zasobu (Domestic Resource Cost).
The paper tackles two questions. First, how internationally competitive is CEEC (Central and East European Countries) agriculture and, second, how does competitiveness vary between countries, markets and farm structures? The paper surveys the price competitiveness of CEEC agricultural producers in key commodity markets. From the results of the nine studies of agricultural competitiveness in CEECs, which have applied the DRC (Domestic Resource Cost ratios) methodology, it appears that in general CEEC crop production is more internationally competitive than livestock farming. - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka - Cytowane przez
- ISSN
- 0378-5920
- Język
- eng