BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Anisimowicz Dorota, Strózik-Rytowska Magdalena
Tytuł
Menu motywacyjne, czyli kafeteryjne systemy świadczeń pozafinansowych
Źródło
Personel i Zarządzanie, 2006, nr 8, s. 68-72
Słowa kluczowe
Motywacje pozapłacowe, Motywowanie pracowników, Świadczenia pracownicze
Nonwage motivations, Motivating employees, Employee benefits
Uwagi
Zawiera tabele: [1] Standardowy system świadczeń (dla każdego jednakowa oferta), [2] Kafeteryjny system świadczeń, [3] Przykłady pozafinansowych składników wynagrodzenia wybieranych na Węgrzech. Zawiera wykres: [1] Jakie oprócz płac narzędzia wsparcia i motywacji pracowników stosują firmy w Polsce?
Abstrakt
Przysłowie mówi, że pieniądze szczęścia nie dają. O jego prawdziwości coraz częściej przekonują się menedżerowie, którzy kolejnymi podwyżkami wynagrodzeń próbują bezskutecznie walczyć z szybką rotacją personelu i słabnącym zaangażowaniem pracowników. Okazuje się, że jednak można wygrać tę walkę odpowiednio dobierając oferty świadczeń pozapłacowych. W artykule zawarto wskazówki jak uniknąć błędów w przygotowaniu takiej oferty.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-0793
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu