BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Konieczny Sylwester
Tytuł
Koncentracja branży : Przemysł mięsny
Źródło
Nasz Rynek Kapitałowy, 2001, nr 11, s. 49-51
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Rentowność produkcji, Rynek kapitałowy
Food industry, Meat industry, Meat market, Food production, Food consumption, Profitability of production, Capital market
Abstrakt
Przemysł mięsny w Polsce stoi przed trudnym zadaniem, gdyż musi znaleźć środki finansowe na restrukturyzację w momencie, gdy nie jest rentowny. Na domiar złego nie ma widoków na znaczącą poprawę rentowności w najbliższej przyszłości. Poza tym sporym problemem jest osiągnięcie weterynaryjnych standardów UE przez wszystkie podmioty uboju i przetwórstwa mięsnego.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1508-9711
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu