BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Peplak Tomasz
Tytuł
Przemysł spożywczy - największa polska szansa : Atrakcyjność inwestycyjna branży spożywczej
Źródło
Nasz Rynek Kapitałowy, 2001, nr 11, s. 46-48
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł przetwórstwa rolnego, Rynek żywności, Produkcja żywności, Rynek kapitałowy
Food industry, Agricultural processing industry, Food market, Food production, Capital market
Abstrakt
W szybkich i sprawnie przeprowadzonych procesach prywatyzacji należy upatrywać przyczyny dobrej kondycji finansowej przemysłu spożywczego. Ponadto godnym odnotowania jest fakt, iż około 18 procent przychodów polskiego przemysłu generowanych jest przez firmy zajmujące się przetwórstwem spożywczym.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1508-9711
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu