BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Urbaniak Maciej
Tytuł
Korzyści wynikające z wdrożenia systemów zarządzania cz. II
Źródło
Problemy Jakości, 2006, nr 7, s. 21-25
Słowa kluczowe
Zarządzanie, System zarządzania BHP, System zarządzania jakością, System zarządzania środowiskiem, Bezpieczeństwo żywnościowe
Management, Health and safety management system, Quality management systems, Environment management system, Food security
Uwagi
Zawiera tabele: [1] Korzyści wynikające z wdrożenia systemów zarządzania jakością, zarządzania środowiskiem, zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy oraz zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r.; w odsetkach wskazań), [2] Korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora, zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [3] Korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [4] Korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od obsługiwanego rynku; w odsetkach wskazań), [5] Korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania środowiskowego (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora oraz zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [6] Korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania środowiskowego (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [7] Korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [8] Korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [9] Korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora oraz zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [10] Korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań)
Abstrakt
W artykule przedstawiono korzyści z wdrażanych przez przedsiębiorstwa działające na naszym rynku, systemów zarządzania. Wyraźnie dostrzeżono, iż dzięki implementacji tych systemów firmy mogą skutecznie osiągać zakładane cele oraz poprawiają efektywność realizowanych procesów.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu