BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Urbaniak Maciej
Tytuł
Przesłanki wdrażania systemów zarządzania cz. I
Źródło
Problemy Jakości, 2006, nr 6, s. 27-32
Słowa kluczowe
Zarządzanie, System zarządzania BHP, System zarządzania jakością, System zarządzania środowiskiem, Bezpieczeństwo żywnościowe
Management, Health and safety management system, Quality management systems, Environment management system, Food security
Uwagi
Zawiera rysunek: [1] Etapy wdrażania systemu zarządzania jakością w ujęciu procesowym. Zawiera tabele: [1] Przyczyny wdrożenia systemów zarządzania jakością, zarządzania środowiskiem, zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy oraz zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r.; w odsetkach wskazań), [2] Przyczyny wdrożenia systemu zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora, zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [3] Przyczyny wdrożenia systemu zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [4] Przyczyny wdrożenia systemu zarządzania jakością (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od obsługiwanego rynku; w odsetkach wskazań), [5] Przyczyny wdrożenia systemu zarządzania środowiskowego (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora oraz zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [6] Przyczyny wdrożenia systemu zarządzania środowiskowego (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [7] Przyczyny wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [8] Przyczyny wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań), [9] Przyczyny wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od sektora oraz zasięgu działania przedsiębiorstwa; w odsetkach wskazań), [10] Przyczyny wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (wyniki badań z 2005 r. porównanie pomiędzy segmentami w zależności od liczby pracowników oraz pochodzenia kapitału; w odsetkach wskazań)
Abstrakt
W niniejszym artykule przedstawiono doskonalenie systemu zarządzania jako realizację strategii rozwoju, porównano podejście procesowe z doskonaleniem systemu zarządzania, a także ukazano przesłanki wdrażania systemów zarządzania w świetle badań.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu