BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Viaene Jacques, Gellynck Xavier
Tytuł
How Can Institutional Economics Help to Integrate EU? The Case of the Pig Meat Chain
W jaki sposób organizacje ekonomiczne mogą pomóc w integracji z Unią Europejską? Przykład łańcucha produkcji mięsa wieprzowego
Źródło
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej im. H. Kołłątaja w Krakowie, 2001, nr 78, t. 1, s. 167-178, bibliogr. 17 poz.
Słowa kluczowe
Produkcja rolna, Produkcja żywności, Mięso wieprzowe, Materiały konferencyjne
Agricultural production, Food production, Pork meat, Conference materials
Uwagi
streszcz.
Abstrakt
Artykuł dotyczy sektora produkcji mięsa wieprzowego w Polsce. Na przykładzie łańcucha produkcji mięsa autorzy zastanawiają się w jaki sposób organizacje farmerskie mogą pomóc w integracji z Unią Europejską.

The authors have applied institutional economics approach and a concept of the transaction cost economics to discuss problems in the European Union and Polish pig meat chain.(JW)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0239-9342
Język
eng
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu