BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Szot Edmund
Tytuł
Brakuje lokomotyw w przemyśle spożywczym
Źródło
Boss-Gospodarka, 2002, nr 16, s. 9-12
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Inwestycje w przemyśle, Polska w WE
Food industry, Food market, Food production, Food consumption, Investments in industry, Poland in the EC
Firma/Organizacja
Unia Europejska (UE)
European Union (EU)
Abstrakt
Rok 2001 dla polskiego przemysłu spożywczego był okresem dalszej stabilizacji. Produkcja i sprzedaż artykułów spożywczych wzrosły bardzo umiarkowanie, nieznacznie poprawiły się także wyniki finansowe większości branż. Wzrósł eksport żywności, niepokojący jest natomiast fakt osłabienia poziomu inwestycji w tym sektorze.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu