BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Okrzesik Jacek
Tytuł
Przetwórstwo rybne
Źródło
Boss-Gospodarka, 2002, nr 27, s.I-XII
Słowa kluczowe
Przetwórstwo rybne, Handel zagraniczny, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Przemysł przetwórczy, Przemysł spożywczy, Polska w WE, Rybołówstwo, Rynek żywności
Fish processing, Foreign trade, Food production, Food consumption, Processing industry, Food industry, Poland in the EC, Fishery, Food market
Firma/Organizacja
Unia Europejska (UE)
European Union (EU)
Abstrakt
W opinii wielu ekspertów przetwórstwo rybne w Polsce ma przed sobą dobre perspektywy rozwoju. Jednakże nawyki żywnościowe Polaków oraz niska zamożność społeczeństwa nakazują ostrożność przy formułowaniu zbyt optymistycznych wniosków na przyszłość. W porównaniu z innymi krajami europejskimi nasza dieta jest uboga w dania z ryb.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu