- Autor
- Okrzesik Jacek
- Tytuł
- Przetwórstwo rybne
- Źródło
- Boss-Gospodarka, 2002, nr 27, s.I-XII
- Słowa kluczowe
- Przetwórstwo rybne, Handel zagraniczny, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Przemysł przetwórczy, Przemysł spożywczy, Polska w WE, Rybołówstwo, Rynek żywności
Fish processing, Foreign trade, Food production, Food consumption, Processing industry, Food industry, Poland in the EC, Fishery, Food market - Firma/Organizacja
- Unia Europejska (UE)
European Union (EU) - Abstrakt
- W opinii wielu ekspertów przetwórstwo rybne w Polsce ma przed sobą dobre perspektywy rozwoju. Jednakże nawyki żywnościowe Polaków oraz niska zamożność społeczeństwa nakazują ostrożność przy formułowaniu zbyt optymistycznych wniosków na przyszłość. W porównaniu z innymi krajami europejskimi nasza dieta jest uboga w dania z ryb.
- Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Cytowane przez
- ISSN
- 1641-5566
- Język
- pol