BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Okrzesik Jacek
Tytuł
Wilbo SA : Sylwetka firmy
Źródło
Boss-Gospodarka, 2002, nr 27, s. 19
Słowa kluczowe
Przetwórstwo rybne, Przemysł spożywczy, Charakterystyka przedsiębiorstwa, Produkcja żywności, Przemysł przetwórczy, Rynek żywności, Sprzedaż produktu
Fish processing, Food industry, Company characteristics, Food production, Processing industry, Food market, Product sales
Firma/Organizacja
Wilbo SA
Abstrakt
Działania firmy Wilbo SA, jednego z lepiej radzących sobie przedsiębiorstw przemysłu przetwórstwa rybnego wskazują na to, iż w sytuacji ochłodzenia koniunktury i spadku popytu wewnętrznego producenci muszą wykorzystywać różnorodne techniki marketingowe, aby przeciwdziałać spadkowi sprzedaży swych wyrobów. Temu celowi służyło np. wprowadzenie tańszej marki konserw oraz zastosowanie promocji konsumenckiej, dzięki czemu spadek sprzedaży został zahamowany.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu