BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Stefaniak Piotr
Tytuł
Przemysł cukierniczy
Źródło
Boss-Gospodarka, 2002, nr 34, s.I-XV
Słowa kluczowe
Konsumpcja żywności, Produkcja żywności, Przemysł spożywczy, Handel zagraniczny, Przemysł cukierniczy, Rynek żywności, Sprzedaż produktu
Food consumption, Food production, Food industry, Foreign trade, Confectionery industry, Food market, Product sales
Abstrakt
Konsumpcja wyrobów cukierniczych w Polsce w roku 2001 wyniosła około 8,8 kg tych produktów na osobę, czyli była 2,5 razy mniejsza od średniej w krajach Unii Europejskiej. Jednakże ze względu na dużą liczbę ludności, pod względem sprzedaży Polska zaliczana jest do największych rynków europejskich. Spożycie słodyczy po prostu odpowiada mniejszym dochodom Polaków w stosunku do krajów UE.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu