- Autor
- Stefaniak Piotr
- Tytuł
- Przemysł cukierniczy
- Źródło
- Boss-Gospodarka, 2002, nr 34, s.I-XV
- Słowa kluczowe
- Konsumpcja żywności, Produkcja żywności, Przemysł spożywczy, Handel zagraniczny, Przemysł cukierniczy, Rynek żywności, Sprzedaż produktu
Food consumption, Food production, Food industry, Foreign trade, Confectionery industry, Food market, Product sales - Abstrakt
- Konsumpcja wyrobów cukierniczych w Polsce w roku 2001 wyniosła około 8,8 kg tych produktów na osobę, czyli była 2,5 razy mniejsza od średniej w krajach Unii Europejskiej. Jednakże ze względu na dużą liczbę ludności, pod względem sprzedaży Polska zaliczana jest do największych rynków europejskich. Spożycie słodyczy po prostu odpowiada mniejszym dochodom Polaków w stosunku do krajów UE.
- Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Cytowane przez
- ISSN
- 1641-5566
- Język
- pol