BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Gulbicka Bożena
Tytuł
Poziom wyżywienia w Polsce i w krajach Unii Europejskiej
Źródło
Zagadnienia Ekonomiki Rolnej, 2002, nr 2-3, s. 13-28
Słowa kluczowe
Poziom konsumpcji, Konsumpcja żywności, Konsumpcja, Rynek żywności
Consumption level, Food consumption, Consumption, Food market
Firma/Organizacja
Unia Europejska (UE)
European Union (EU)
Kraj/Region
Polska
Poland
Abstrakt
Celem niniejszego opracowania jest określenie dystansu, jaki dzieli Polskę od poziomu wyżywienia w krajach Unii Europejskiej, zwłaszcza iż poziom rozwoju społeczno-gospodarczego Polski jest znacznie niższy. Uwagę skierowano na różnice w spożyciu ilościowym podstawowych artykułów żywnościowych, jakość wyżywienia oraz racjonalizację spożycia żywności w Polsce i w krajach Unii Europejskiej.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0044-1600
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu