BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Obidzińska Ewa
Tytuł
Ostatni dzwonek przed unijną lekcją
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2002, nr 42, s. 8-9
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja żywności, Koniunktura gospodarcza, Eksport, Jakość mięsa, Standaryzacja produktów
Food industry, Meat industry, Meat market, Food production, Business trends, Export, Meat quality, Product standardization
Abstrakt
Szynka, bekon, schabowy, różnorodne gatunki kiełbas zawsze były wizytówkami polskiej żywności, także za granicą. Tymczasem coraz silniej odczuwamy nadpodaż mięsa i jego przetworów na krajowym rynku, praktycznie zamarł eksport tych wyrobów na wschód, a branża mięsna przeżywa poważne trudności z dostosowaniem się do unijnych norm sanitarno-weterynaryjnch.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu