- Autor
- Komuda Łukasz
- Tytuł
- Żywność modyfikowana genetycznie-niepokojąca przyszłość
- Źródło
- Boss-Gospodarka, 2003, nr 5, s. 57-58
- Słowa kluczowe
- Genetyczna Modyfikacja Organizmów (GMO), Konsumpcja żywności, Inżynieria genetyczna, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Biotechnologia, Zagrożenia ekologiczne
Genetically Modified Organisms (GMO), Food consumption, Genetic engineering, Food industry, Food market, Biotechnology, Ecological hazard - Abstrakt
- Dla specjalistów branży biotechnologicznej nie ulega wątpliwości, że przewaga żywności modyfikowanej genetycznie nad tradycyjną jest tylko kwestią czasu. Konieczne jest jednakże pokonanie barier: ryzyka dla zdrowia ludzi i ekosystemów oraz lęku konsumentów.
- Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Cytowane przez
- ISSN
- 1641-5566
- Język
- pol