BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Komuda Łukasz
Tytuł
Żywność modyfikowana genetycznie-niepokojąca przyszłość
Źródło
Boss-Gospodarka, 2003, nr 5, s. 57-58
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Inżynieria genetyczna, Biotechnologia, Konsumpcja żywności, Zagrożenia ekologiczne, Genetyczna Modyfikacja Organizmów (GMO)
Food industry, Food market, Genetic engineering, Biotechnology, Food consumption, Ecological hazard, Genetically Modified Organisms (GMO)
Abstrakt
Dla specjalistów branży biotechnologicznej nie ulega wątpliwości, że przewaga żywności modyfikowanej genetycznie nad tradycyjną jest tylko kwestią czasu. Konieczne jest jednakże pokonanie barier: ryzyka dla zdrowia ludzi i ekosystemów oraz lęku konsumentów.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu