BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Obidzińska Ewa
Tytuł
Obawy i nadzieje-polski przemysł mięsny przed integracją
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2003, nr 23, s. 9-12
Słowa kluczowe
Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Rynek żywności, Produkcja mięsa, Konsumpcja żywności, Koniunktura gospodarcza, Integracja gospodarcza Polski z UE
Meat industry, Meat market, Food market, Production of meat, Food consumption, Business trends, Poland's economic integration with the EU
Abstrakt
Plagi, które spadły niemal jednocześnie na nasz przemysł mięsny: kryzys rosyjski, choroby bydła, recesja gospodarcza i spadek dochodów konsumentów poważnie osłabiły-wydawać by się mogło, krajową branżę mięsną. Tymczasem pomimo tych wszystkich trudności i niesprzyjających warunków makroekonomicznych sektor ten zdaje się łapać równowagę.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu