BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Tytuł
Ograniczenia importowe hamują handel wieprzowiną
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2003, nr 23, s. 32-33
Słowa kluczowe
Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja mięsa, Handel międzynarodowy, Eksport, Import, Koniunktura gospodarcza
Meat industry, Meat market, Production of meat, International trade, Export, Import, Business trends
Kraj/Region
Świat
World
Abstrakt
W międzynarodowym handlu wieprzowiną w roku 2003-po dekadzie systematycznego wzrostu, po raz pierwszy ujawnił się spadek eksportu, będący jednak wyłącznie konsekwencją polityki handlowej. Według analityków jednym z istotnych czynników ograniczających eksport stały się wprowadzone przez Rosję kwoty taryfowe na mięso wieprzowe.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu