BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Kobielska Zofia
Tytuł
Coraz dalej do Unii : Dostosowanie w weterynarii
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2003, nr 23, s. 21-23
Słowa kluczowe
Integracja gospodarcza Polski z UE, Rynek mięsny, Produkcja mięsa, Sprzedaż produktu, Przemysł mięsny, Dyrektywy WE
Poland's economic integration with the EU, Meat market, Production of meat, Product sales, Meat industry, EC directives
Abstrakt
Zagadnienia dotyczące przepisów obowiązujących w zakresie weterynarii zajmowały istotne miejsce w uzgodnieniach negocjacyjnych między Polską a Unią Europejską. Ponad 700 aktów prawnych będących przedmiotem negocjacji dotyczyło właśnie weterynarii. Misja inspektorów w Polsce pod tym kątem wypadła dość pozytywnie. Jednakże polski parlament uchwalił kolejną ustawę-nie do przyjęcia w UE, w sprawie dopuszczania do obrotu mięsa z uboju gospodarczego. Na terenie państw Unii mięso takie rolnik może wykorzystywać wyłącznie na potrzeby własne.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu