BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Andrzejewska Olga
Tytuł
Czołówka producentów mięsa w Rosji
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2003, nr 23, s. 26-27
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Produkcja mięsa, Rynek mięsny, Ranking przedsiębiorstw, Konsumpcja żywności, Sprzedaż produktu, Import
Food industry, Meat industry, Production of meat, Meat market, Ranking of companies, Food consumption, Product sales, Import
Kraj/Region
Federacja Rosyjska
Russian Federation
Abstrakt
Branża mięsna w Rosji 1998-2001 rozwija się w coraz większym tempie, a jej czołowi przedstawiciele wyraźnie poprawiają wydajność i wyniki finansowe. W większym stopniu dotyczy to producentów wieprzowiny, ponieważ specjalistyczna produkcja żywca wołowego nie ma w tym kraju jeszcze tradycji. Krajowa produkcja nie jest w stanie jednak w pełni zaspokoić potrzeb, dlatego nadal rośnie import mięsa, w tym także z Polski.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu