BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Okrzesik Jacek
Tytuł
Delikatny powiew optymizmu, czyli VI edycja Rankingu Zakładów Mięsnych Tygodnika Boss-Rolnictwo
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2003, nr 23, s.I-XII
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja żywności, Ranking przedsiębiorstw, Koniunktura gospodarcza, Prognozy gospodarcze, Sprzedaż produktu, Eksport
Food industry, Meat industry, Meat market, Food production, Ranking of companies, Business trends, Economic forecast, Product sales, Export
Abstrakt
Począwszy od połowy roku 1998 sektor przetwórstwa mięsnego znajduje się w kryzysie. Jednakże wyniki VI edycji Rankingu Zakładów Mięsnych za 2003 rok, zamieszczonych w niniejszym materiale przynoszą pewne nadzieje na ożywienie w tej branży. Poprawiająca się rentowność przetwórstwa mięsnego w połączeniu z niewielkim wzrostem zatrudnienia w tym sektorze zdają się zwiastować poprawę koniunktury.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu