BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Liberska Alina
Tytuł
Rynek tłuszczów i przetworów zbożowych
Źródło
Poradnik Handlowca, 2003, nr 8, s. 30-48
Słowa kluczowe
Rynek tłuszczów jadalnych, Rynek przetworów zbożowych, Przemysł spożywczy, Marketing produktu, Żywność, Promocja produktu, Badanie rynku
Edible fats market, Grain products market, Food industry, Product marketing, Food, Product promotion, Market research
Abstrakt
Przeanalizowano rynek tłuszczów roślinnych i przetworów zbożowych. Cechą, ktora łączy te dwie kategorie są zmiany zachodzące w modelu odżywiania i preferencjach nabywczych konsumentów. Uwzględniono tłuszcze do smarowania, oleje jadalne, a wśród przetworów zbożowych mąkę, pieczywo, makarony, ryże i kasze, płatki śniadaniowe. Przedstawiono wyniki sondażu telefonicznego na temat najbardziej skutecznych - zdaniem właścieli i kierowników sklepów - sposobów wspierania sprzedaży ww. kategorii produktów.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1231-1545
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu