BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Rutkowski Ireneusz P.
Tytuł
Systemy kształtowania jakości produktów żywnościowych
Źródło
Poradnik Handlowca, 2003, nr 9, s. 58-60
Słowa kluczowe
Jakość produktów żywnościowych, Systemy jakości, Polityka produktu, Strategia produktu, Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli
Food quality, Quality systems, Product policy, Product strategy, Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)
Abstrakt
Rosnąca międzynarodowa konkurencja oraz proces integracji z Unią Europejską wymuszają na przedsiębiorstwach produkcyjnych i handlowych stosowanie systemów zapewniających właściwą jakość. Zwrócono uwagę na system analizy zagrożeń w oparciu o kontrolę punktów krytycznych w całym procesie wytwarzania i sprzedaży produktu znany pod nazwą HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points).
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1231-1545
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu