BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Wojciechowski Roman
Tytuł
Diament w cukrze
Źródło
Nowe Życie Gospodarcze, 2003, nr 24, s. 20-21
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł cukrowniczy, Wspólna Polityka Rolna, Subwencjonowanie rolnictwa
Food industry, Sugar industry, Common Agricultural Policy (CAP), Agricultural subsidies
Abstrakt
W warunkach europejskich w celu zapewnienia opłacalności rodzimej produkcji cukru, potrzebne jest utrzymanie jego ceny na rynku wewnętrznym na poziomie na ogół znacznie przekraczającym ceny światowe. Sytuacja polskich plantatorów buraków cukrowych po wstąpieniu do UE poprawi się. Ceny skupu wzrosną o prawie 50 procent
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1234-5784
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu