BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Trzmiel Tadeusz
Tytuł
Technologia produkcji pozakomórkowych proteinaz bakterii z rodzaju Bacillus
Źródło
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 59 (nr 796), s. 15-28, bibliogr. 116 poz.
Słowa kluczowe
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo przemysłowe, Biochemia, Biotechnologia
Commodity science, Industrial commodities, Biochemistry, Biotechnology
Uwagi
summ.
Abstrakt
Omówiono technologiczne aspekty związane z produkcją pozakomórkowych proteinaz bakterii z rodzaju Bacillus. Szczególną uwagę zwrócono na skład podłoży i warunków hodowlii tych bakterii w procesie biosyntezy proteinaz oraz metody wyodrębniania enzymu z cieczy pohodowlanych.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1509-7013
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu