BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Sierecka Jadwiga, Masłowska Joanna
Tytuł
Wykorzystanie metody alkacymetrycznego miareczkowania do określenia aktywności trypsyny w trzustce wieprzowej
Źródło
Zeszyty Naukowe. Chemia Spożywcza i Biotechnologia / Politechnika Łódzka, 1998, nr 59 (nr 796), s. 77-86, bibliogr. 13 poz.
Słowa kluczowe
Chemia, Chemia analityczna, Towaroznawstwo
Chemistry, Analytical chemistry, Commodity science
Uwagi
summ.
Abstrakt
W pracy przedstawiono metodykę doświadczalną przydatną szczególnie w analizie chemicznej do względnie szybkiego określenia aktywności trypsyny zawartej w trzustce wieprzowej.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1509-7013
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu