BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Korzycka-Iwanow Małgorzata
Tytuł
Dostosowanie prawa żywnościowego do norm UE
Źródło
Nowe Życie Gospodarcze, (dodatek) - Polagra-Food 2003, 2003, nr 18, s. 8-9,11
Słowa kluczowe
Żywność, Przemysł spożywczy, Prawodawstwo
Food, Food industry, Legislation
Firma/Organizacja
Unia Europejska (UE)
European Union (EU)
Abstrakt
Przyjęto, że swobodny przepływ bezpiecznej i korzystnej dla zdrowia żywności może być zapewniony wówczas, gdy wymagania w zakresie bezpieczeństwa dla żywności i paszy nie będą się znacząco różniły między państwami członkowskimi.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1234-5784
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu