BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Pasternak Kazimierz, Wojtowicz Katarzyna
Tytuł
System HACCP elementem bezpieczeństwa
Źródło
Problemy Jakości, 2003, nr 9, s. 39-42
Słowa kluczowe
Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli, Bezpieczna żywność, Żywność, Przemysł spożywczy
Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), Safe food, Food, Food industry
Abstrakt
Artykuł omawia system HACCP jako specyficzny system zarządzania przez jakość, który zwiększa bezpieczeństwo zdrowotne żywności, a ponadto umożliwa weryfikację procesu produkcyjnego w oparciu o przeprowadzoną analizę zagrożeń.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu