- Autor
- Zuzek Dagmara K.
- Tytuł
- Znaczenie jakości w konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw przemysłu spożywczego
The Importance of Quality in Competitive Rivalry of Small and Medium Enterprises in the Food Processing Sector - Źródło
- Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2006, T. 8, z. 2, s. 261-264, bibliogr. 4 poz.
- Słowa kluczowe
- Konkurencyjność przedsiębiorstwa, Przemysł spożywczy, Małe i średnie przedsiębiorstwa, Jakość produktów żywnościowych
Enterprise competitiveness, Food industry, Small business, Quality of food products - Uwagi
- synopsis, summ.
- Abstrakt
- W artykule przedstawiono działania, które dla polskich przedsiębiorstw przemysłu spożywczego mogą stanowić podstawę do konkurowania na rynku unijnym. Zwrócono uwagę na potrzebę utrzymania wysokiej jakości produktu, co jest niezwykle istotnym elementem konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw. (oryg. streszcz.)
The author pays attention to actions that may constitute a good basis for the Polish food processing industry enterprises sin order to compete on the European Union. The need to maintain a high quality of the product, which is very important factor in competitive of small and medium enterprises. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Bibliografia
- Chabiera J., Doroszewicz S., Zbierzchowska A. 1998: Zarządzanie jakością. Centrum Informacji Menadżera, Warszawa, 7- 8.
- Grudzewski W., Hejduk I. 2001: Konkurencyjność przedsiębiorstw z Europy Środkowej na rynku. Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstw, nr 8, 3-5.
- Klosiewicz-Górecka U. 2003: Wzmacnianie konkurencyjności polskich firm spożywczych. Przemysł Spożywczy, nr 11, 30.
- Urban R., 2004: Przemysł spożywczy w przededniu integracji z UE. Przemysł Spożywczy, nr 4, 8.
- Cytowane przez
- ISSN
- 1508-3535
- Język
- pol