BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Drzewiecki Piotr
Tytuł
Wdrażamy HACCP
Źródło
Poradnik Handlowca, 2004, nr 5, s. 92,94
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli, Bezpieczna żywność, Europejska Strategia Bezpieczeństwa Żywności
Food industry, Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), Safe food, European Food Safety Authority
Abstrakt
Wstąpienie Polski w struktury Unii Europejskiej zobowiązuje firmy zajmujące się obrotem żywnością do podjęcia działań ukierunkowanych na wprowadzenie zasad systemu HACCP. W artykule przybliżono najważniejsze terminy związane z tym systemem. Przedstawiono 12 etapów HACCP.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1231-1545
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu