BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Maliszewska Agnieszka
Tytuł
Światowa kariera polskich ślimaków
Źródło
Boss-Gospodarka, 2004, nr 5, s. 21-23
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Eksport
Food industry, Food market, Food production, Food consumption, Export
Abstrakt
Winniczki pochodzące z tegorocznych zbiorów z jednego z najważniejszych zagłębi ślimaków w Europie-czyli z Polski, już za kilka miesięcy trafią na stoły konsumentów. Nie polskich, jak wskazywałaby logika, lecz głownie francuskich, włoskich, amerykańskich i japońskich. Przedsiębiorcy z branży szacują wartość eksportu polskich ślimaków winniczków na ponad 3 miliony euro rocznie, z tenedncją wzrostową.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu