BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Zientek-Varga Jolanta
Tytuł
Europa kocha regionalne specjały
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2004, nr 11, s. 8-11
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Konsumpcja żywności, Produkcja żywności, Turystyczne atrakcje, Regionalizm
Food industry, Food market, Food consumption, Food production, Tourist attraction, Regionalism
Abstrakt
Kartacze, sękacz, smalec szary, bryndza i wiele innych, regionalnych smakołyków cieszy się dużym powodzeniem wśrod turystów polskich i zagranicznych. W krajach Unii Europejskiej docenia się wartość regionalnych potraw i otacza ochroną prawną. W Polsce dopiero taki system powstaje, stając się sporą szansą dla społeczności regionalnych i ich ekonomicznego awansu.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu