BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Andrzejewska Olga
Tytuł
Rosja rozsmakowuje się w serach
Źródło
Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 76-77
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł mleczarski, Konsumpcja żywności, Rynek żywności, Produkcja żywności, Import
Food industry, Dairy industry, Food consumption, Food market, Food production, Import
Kraj/Region
Federacja Rosyjska
Russian Federation
Abstrakt
Upodobania kulinarne Rosjan w przypadku serów przechodzą podobną ewolucję, jak w przypadku Polaków, chociaż z pewnym opóźnieniem. Największą popularnością w Rosji cieszą się kupowane od dawna tanie marki rodzimych serów, dodawanych do kanapek. Coraz częściej jednak pojawiają się tam droższe sery miękkie lub pleśniowe-jako przekąska do piwa, wina lub podawnae jako deser. Wielkość rosyjskiego rynku serów oceniana jest na 440-450 tys. ton.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu