BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Andrzejewska Olga
Tytuł
Rynek usług gastronomicznych
Źródło
Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 121-132
Słowa kluczowe
Placówki gastronomiczne, Gastronomia, Franchising, Usługi konsumpcyjne, Usługi żywieniowe, Rynek usług
Catering establishments, Gastronomy, Franchising, Consumer services, Food services, Services market
Abstrakt
Polska branża gastronomiczna, walcząc od kilku lat z recesją, przystosowuje się do działania w warunkach ostrej walki konkurencyjnej. Liczba placówek gastronomicznych przypadających na statystycznego Polaka jest dużo niższa niż u naszych niektórych sąsiadów. W dniu wejścia do UE placówki gastronomiczne powinny podjąć prace nad wdrażaniem systemu działania prowadzącego do uzyskania certyfikatu HACCP.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu