BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Komuda Łukasz
Tytuł
Koncentracja na słodko-kwaśno
Źródło
Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 17-20
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Rynek koncentratów spożywczych i przypraw, Konsumpcja żywności, Produkcja żywności, Sprzedaż produktu, Import, Jakość produktów żywnościowych, Przyprawy
Food industry, Food concentrates and spices market, Food consumption, Food production, Product sales, Import, Food quality, Spice
Abstrakt
Rynek przypraw jest ściśle powiązany z rynkami rozmaitych smakowych i aromatycznych dodatków do żywności. Według GUS, produkcja sprzedana przypraw, keczupu, majonezu, octu, musztardy, dressingów i sosów sięgała w 2002 r. 1192 mln zł. Tak naprawdę jednak sam rynek przypraw uniwersalnych i tradycyjnych (w tym mieszanek) był 2,5-3-krotnie większy, zbliżąjąc się nawet do 700 mln zł.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu