BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Obidzińska Ewa
Tytuł
Prosto na stół : Dania gotowe
Źródło
Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 25-26
Słowa kluczowe
Gastronomia, Usługi żywieniowe, Usługi konsumpcyjne, Konsumpcja żywności, Placówki gastronomiczne, Rynek produktów impulsowych, Sprzedaż produktu
Gastronomy, Food services, Consumer services, Food consumption, Catering establishments, Impulse products market, Product sales
Abstrakt
Dania gotowe, np. zupy w puszkach lub torebkach znane były w Polsce od lat. Jednak obecnie asortyment dań szybkich na rynku jest nieporównywalnie większy i bardziej zróżnicowany. Bogatsze są także walory smakowe produktów. Pomimo to początek nowego wieku oznaczał skurczenie się tego rynku w Polsce. Powodem była niewystarczająca zasobność portfela konsumentów i schłodzenie gospodarki.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu