BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Okrzesik Jacek
Tytuł
Owoce morza wracają w wielkim stylu...
Źródło
Boss-Gospodarka, 2004, nr 3, s. 8-9
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Produkty akwakultury, Rybołówstwo
Food industry, Food market, Food production, Food consumption, Aquaculture products, Fishery
Abstrakt
Frutti di mare, czyli owoce morza zdobywają także w Polsce coraz większą popularność. Ceni się zarówno ich walory smakowe, jak i wartości odżywcze. Chociaż statystyczny Polak spożywa rocznie około 100-150 g owoców morza (zachodni Europejczyk ok. 1 kg), to rynek ten w kraju wydaje się być perspektywiczny.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu