- Autor
- Sobczak Tomasz
- Tytuł
- HACCP jako substytut Informacyjnego Systemu Zarządzania w małych przedsiębiorstwach sektora gospodarki żywnościowej
- Źródło
- Przegląd Organizacji, 2007, nr 3, s. 25-27
- Słowa kluczowe
- Małe i średnie przedsiębiorstwa, Gospodarka żywnościowa, Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli, System zarządzania jakością, Informatyczne systemy zarządzania
Small business, Food economy, Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), Quality management systems, Management Information Systems - Uwagi
- summ.
- Abstrakt
- Zwrócono uwagę na rolę Informatycznego Systemu Zarządzania (ISZ) w przedsiębiorstwach. Przedstawiono zagadnienie możliwości wykorzystania systemu HACCP do realizacji niektórych zadań ISZ w małych przedsiębiorstwach sektora gospodarki żywnościowej. Omówiono wzajemne relacje ISZ i systemu HACCP.
- Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Cytowane przez
- ISSN
- 0137-7221
- Język
- pol