BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Sobczak Tomasz
Tytuł
HACCP jako substytut Informacyjnego Systemu Zarządzania w małych przedsiębiorstwach sektora gospodarki żywnościowej
Źródło
Przegląd Organizacji, 2007, nr 3, s. 25-27
Słowa kluczowe
Małe i średnie przedsiębiorstwa, Gospodarka żywnościowa, Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli, System zarządzania jakością, Informatyczne systemy zarządzania
Small business, Food economy, Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), Quality management systems, Management Information Systems
Uwagi
summ.
Abstrakt
Zwrócono uwagę na rolę Informatycznego Systemu Zarządzania (ISZ) w przedsiębiorstwach. Przedstawiono zagadnienie możliwości wykorzystania systemu HACCP do realizacji niektórych zadań ISZ w małych przedsiębiorstwach sektora gospodarki żywnościowej. Omówiono wzajemne relacje ISZ i systemu HACCP.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-7221
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu