BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Kuśmierczyk Krystyna
Tytuł
Spożycie żywności w ubogich gospodarstwach domowych
Źródło
Handel Wewnętrzny, 2003, nr 4-5, s. 62-68
Słowa kluczowe
Gospodarstwa domowe, Żywność, Ubóstwo, Bezrobocie, Wykształcenie, Budżet gospodarstwa domowego
Households, Food, Poverty, Unemployment, People's education, Budgets of households
Abstrakt
Jakość wyżywienia gospodarstw żyjących w ubóstwie jest niższa od jakości wyżywienia pozostałych polskich gospodarstw. Gospodarstwa te dla zaspokojenia swoich potrzeb żywieniowych w większym stopniu bazują na produktach tańszych, zdecydowanie rzadziej wykorzystują produkty wysokogatunkowe lub o wyższym stopniu przetworzenia.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. K. Kuśmierczyk, L. Piskiewicz, Sytuacja materialna i konsumpcja w gospodarstwach domowych słabych ekonomicznie, IRWiK, Warszawa 2002, maszynopis powielony.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0438-5403
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu