BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Masłowski Andrzej
Tytuł
Uwarunkowania popytu na usługi gastronomiczne w krajach gospodarczo wysoko rozwiniętych
Źródło
Handel Wewnętrzny, 2003, nr 3, s. 57-62
Słowa kluczowe
Usługi konsumpcyjne, Gastronomia, Gospodarstwa domowe, Kultura, Kraje wysoko rozwinięte, Popyt konsumpcyjny
Consumer services, Gastronomy, Households, Culture, High-developed countries, Customer demand
Abstrakt
Źródła popytu na usługi gastronomiczne są zróżnicowane. Należą do nich ruch turystyczny i szeroko pojęta sfera biznesu. Skłonność gospodarstw domowych do żywienia się poza domem oprócz uwarunkowań ekonomicznych zależy także od czynników społeczno-kulturowych i obyczajowych.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. ERS/USDA Briefing Room - Food CPI, Prices and Expenditures - Data Tables (www.ers.usda.gov).
  2. Eurostat Yearbook'96 - A Statistic View on Europe 1985-1995, Office for Official Publications of the European Communities, Luxembourg 1996, s. 153, 161, 209.
  3. Foreign Agricultural Service - Global Agriculture Information Network. Report (www.fas.usda.gov).
  4. Foreign Agricultural Service - Global Agriculture Information Network. Report, Germany HRI Food Service Sector 2000 (www.fas.usda.gov).
  5. Mały Rocznik Statystyczny 2000, GUS, Warszawa 2000, s. 195, tab. 6 (117), s. 197.
  6. A. Masłowski, Rynek usług gastronomicznych - uwarunkowania i kierunki rozwoju, IRWiK, Warszawa 2001, s. 13.
  7. Rocznik Statystyczny 1997, GUS, Warszawa 1997, s. 160, 162.
  8. Rocznik Statystyczny 1998, GUS, Warszawa 1998, s. 409-410.
  9. Rocznik Statystyczny 2001, GUS, Warszawa 2002, s. 719, tab. 101 (675).
  10. Rocznik Statystyki Międzynarodowej 1997, GUS, Warszawa 1997, s. 455.
  11. USDA/Economic Research Service (www.ers.usda.gov).
  12. K. Winqvist, The European Consumer in 1994, Statistics in Focus, Populatin and Social Conditions; EUROSTAT 1999.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0438-5403
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu