BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Komuda Łukasz
Tytuł
Rynek mleka spożywczego w Polsce : analiza rynkowa
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2004, nr 24, s. 23-25
Słowa kluczowe
Przemysł mleczarski, Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Produkcja mleka, Konsumpcja żywności, Sprzedaż produktu
Dairy industry, Food industry, Food market, Milk production, Food consumption, Product sales
Abstrakt
Sprzedaż mleka UHT w ostatnich latach rosła kosztem mleka pasteryzowanego. Ta tendencja zapewne utrzyma się jeszcze przez kilka lat. Upodabnianie się naszego rynku do wzorców zachodnich tworzy więc tak zagrożenia, jak i szanse dla najsilniejszych i najbardziej wyczulonych na sygnały płynące z tego rynku. Jednakże producenci mleka-oprócz nowych opakowań, będą musieli postarać się także o nowe odmiany swoich produktów.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu