BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Obidzińska Ewa
Tytuł
Przemysł zbożowy po nowemu
Źródło
Boss-Gospodarka, 2004, nr 6, s. 27-30
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Rolnictwo, Przetwórstwo rolno-spożywcze, Produkcja zboża, Rynek rolny, Konsumpcja żywności
Food industry, Agriculture, Agricultural and food processing, Corn productions, Agricultural markets, Food consumption
Abstrakt
Branża młynarska, ściśle u nas związana ze skupem i przetwórstwem zbóż, ma znaczący wływ na wiele gałęzi przemysłu spożywczego, a także na przemysł paszowy, pośrednio więc także na przemysł mięsny i mleczarstwo. Rok 2003 i początek następnego stały pod znakiem dostosowywania się przemysłu spożywczego w Polsce do standardów unijnych. Pomimo rozdrobnienia naszego młynarstwa, sprzedaż produkcji prowadzona przez średnie i duże młyny stanowi blisko 80 procent sprzedaży młynów przemysłowych.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu