- Autor
- Wielewska Izabela
- Tytuł
- Konsumenci usług cateringowych a oferta produktowa na przykładzie firmy "Gran" w Bydgoszczy
Consumers of Catering Services and Production Offer Taking as an Example the Company " Gran" in Bydgoszcz - Źródło
- Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2006, T. 8, z. 3, s. 154-157, bibliogr. 4 poz.
- Słowa kluczowe
- Konsument, Usługi konsumpcyjne, Preferencje konsumenta
Consumer, Consumer services, Consumer preferences - Uwagi
- synopsis, summ.
- Abstrakt
- W artykule przedstawiono charakterystykę konsumentów usług cateringowych oraz analizę ich preferencji. Oceniono również ofertę asortymentową zakładu. Badania przeprowadzono wśród klientów indywidualnych i zbiorowych firmy "Gran" z Bydgoszczy, która od 15 lat świadczy usługi cateringowe. (oryg. streszcz.)
Catering services become more and more common in Poland. Such situation results from specific needs of consumers who contend with the lack of free time. Providing and serving food at work, parties, receptions, weddings and other private and official celebrations is comfortable and trendy. Catering services are very popular because of the consumers' interest. Employers, especially those in big companies and institutions, are interested in regular catering services. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Bibliografia
- Materiały wewnętrzne firmy "Gran" z Bydgoszczy.
- Krajewski K., Jaworska B., Bilska B. 2000: Postawy konsumentów i warunki rynku usług cateringowych w Warszawie. [W:] Konsument żywności i jego zachowania rynkowe, Materiały konferencyjne, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2000, 376-380.
- Świątkowska M., Bilska B. 2003: Charakterystyka konsumenta usług cateringowych. Roczniki Naukowe SERiA, Tom V, Zeszyt 3, Warszawa-Poznań-Koszalin, 176.
- Tokarski J. (red.) 1998: Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych. PWN, Warszawa, 103.
- Cytowane przez
- ISSN
- 1508-3535
- Język
- pol