BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Obidzińska Ewa
Tytuł
Hossa na mięso.. : Prognozy rynkowe
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2004, nr 29, s. 18-20
Słowa kluczowe
Przemysł mięsny, Przemysł spożywczy, Rynek mięsny, Produkcja mięsa, Hodowla zwierząt, Hodowla drobiu, Koniunktura gospodarcza, Prognozy gospodarcze
Meat industry, Food industry, Meat market, Production of meat, Animal husbandry, Poultry farming, Business trends, Economic forecast
Abstrakt
Aktualnie zainteresowanie polskim mięsem, szczególnie wołowiną trwa, ale wielki boom, jak wszystko na to wskazuje, jest zjawiskiem przejściowym. Naprawdę dobrym i długofalowym interesem dla polskiego rolnika mogłaby być produkcja wołowiny kulinarnej z bydła mięsnego - tym bardziej, iż mamy wszelkie warunki naturalne, by taką produkcję prowadzić. Nasze stada bydła liczą jednak niewiele ponad 5 mln sztuk, w tym 3,8 mln to krowy mleczne.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu