BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Okrzesik Jacek
Tytuł
Wszystko na ostatnią chwilę.. : VII edycja Rankingu Zakładów Mięsnych Tygodnika Boss-Rolnictwo
Źródło
Boss-Gospodarka, 2004, nr 7, s. 19-21
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja mięsa, Eksport, Jakość mięsa, Ranking przedsiębiorstw
Food industry, Meat industry, Meat market, Production of meat, Export, Meat quality, Ranking of companies
Abstrakt
Od 1 maja 2004 r. Polska stała się pełnoprawnym członkiem Unii Europejskiej. Tymczasem jej wymagania spełnia obecnie zaledwie jedna trzecia krajowych zakładów przetwórstwa mięsnego, a niecałe drugie tyle uzyskało okresy przejściowe na dokończenie dostosowania. Wyniki VII edycji Rankingu Zakładów Mięsnych wskazują jednak, iż sektor mięsny charakteryzuje się trendem wzrostowym.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu