BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Obidzińska Ewa
Tytuł
Krajowa branża mięsna-kto się boi duńskiej świni?
Źródło
Boss-Rolnictwo, 2004, nr 35, s. 8-10
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja mięsa, Konsumpcja żywności, Konkurencja rynkowa
Food industry, Meat industry, Meat market, Production of meat, Food consumption, Market competition
Firma/Organizacja
Sokołów SA, Danish Crown
,
Abstrakt
Początek naszego członkostwa w Unii Europejskiej dał nam złudne przeświadczenie o tym, iż polska produkcja wieprzowiny może z powodzeniem podbijać zagraniczne rynki. Tymczasem partner duński wkroczył do nas ze swoimi produktami znacznie szerzej, aniżeli przypuszczano. Jest to zarazem impuls dla całego sektora mięsnego, aby rozpocząć działania konsolidacyjne i modernizacyjne.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5701
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu